Allergi rammer også de helt små

Der er en meget stor del af den danske befolkning, der hver dag føler sig generet af en allergi. Der er nemlig rigtig mange ting, som det er muligt at være allergisk over for lige fra mad og støv til pollen. Og sætligt når der er tale om høfeber, er der rigtig mange, der er påvirkede.

Det kommer særligt til udtryk i den varme periode, hvor alt i naturen står i fuldt flor, og hvor der også både høstes, beskæres og plukkes. Det giver nemlig de optimale muligheder for, at pollen kan sprede sig i luften.

Hold øje med de typiske symptomer

Og selvom vi måske ikke tænker yderligere over det, så kan høfeber også ramme de helt små. Derfor er det vigtigt at lægge mærke til, om disse begynder at nyse mere en vaneligt eller klø sig rundt omkring i særligt ansigtet. Lider man af høfeber, vil det nemlig ofte komme til at klø i både gane og ører, og rent naturligt forsøger vi alle at komme den generende fornemmelse til livs.

De typiske symptomer indebærer også en stoppet og løbende næse samt røde og kløende øjne.

Heldigvis er det noget, der langt hen ad vejen kan behandles.

Behandl let høfeber med håndkøbsmedicin

Høfeber er heldigvis ufarligt, og derfor kan du også i håndkøb købe den medicin, der kan lade dig slippe for dine gener. Det er noget, der gør sig gældende med både en næsespray, øjendråber og allergitabletter. Nogle får den største effekt ved at tage to eller flere af disse præparater på én gang, mens det for andre er nok med blot det ene.

Her er det vigtigt at mærke efter og se, hvilken behandling der har den største og bedste effekt på din høfeber. Konsulter dog altid din læge, før du påbegynder en behandling for at sikre den rette vejledning.