Guide: Gør dit barns ting letgenkendelig, og undgå at de bliver væk

Kender du det, når dit lille vidunder kommer hjem fra daginstitutionen, men I mangler noget legetøj eller tøj? Vi har alle været der! Du kan derfor her læse om forskellige forslag til, hvordan både dit barn, dig og pædagogerne lettere kan holde overblik over, hvad og hvilke ting i daginstitutionen, der tilhører dit barn.

Farverige navenmærker

Forestil dig, at der nede i daginstitutionen er tvivl om, hvorvidt en jakke tilhører dit barn? Det bliver diskuteret frem og tilbage blandt pædagogerne, men for at undgå denne situation kan et navnemærke i jakken være med til at afklare denne tvivl. Navnemærker er nemlig én ud af flere måder, der kan gøre dit barns ting lettere at genkende. Der findes mange kreative muligheder for at gøre ting og tøj genkendelige.

Fra klistermærker til strygemærker

Udover navenmærker kan du og dit barn gøre brug af strygemærker og klistermærker. Har dit barn en vis alder, kan du også lade dit barn være med til at vælge deres egne klistermærker eller strygemærker og involvere dem i processen.

Broderi med sjove motiver

Hvis du er lidt mere kreativ, kan du lære at brodere og bruge denne færdighed til at dekorere dit barns tøj og tasker. Du kan for eksempel bruge farverige tråde eller søde motiver for at gøre det mere personligt og nemt at genkende. Dette kan være en hyggelig aktivitet, men broderi er dog mere tidskrævende ift. navenmærker.

Hvad kan du med fordel gøre genkendeligt?

Der er særligt visse ting, som er nemt at få byttet rundt, og især hvis dit barn har samme ting, som et andet barn i daginstitutionen. Du kan derfor overveje alt lige fra overtøj til madkasser og legetøj. Det gør det også nemmere for dit barn at genkende sine ting, hvis det ved, at dets navn står i det eller har et genkendeligt motiv.