Gør livet i børnefamilien lettere

Livet i en børnefamilie kan være svært og hårdt. Specielt hvis der er børn i forskellige aldre, som alle skal have opmærksomhed – det er nemlig umuligt at være flere steder på én gang. Her finder du tre tips til at gøre hverdagen med børn lidt mere overskueligt.

En bæresele til den mindste

En bæresele fra for eksempel vikleliv.dk gør det muligt at gøre flere ting på én gang. Det betyder at du kan have baby på maven mens du laver alt muligt andet, som for eksempel at lave mad eller rydde op og gøre rent. Hvis babyen begynder at græde, eller bare har brug for lidt opmærksomhed og omsorg, så er du hele tiden tæt på. Så skal du ikke bekymre dig om hvad den laver, eller om den kommer til skade mens du laver noget andet.

Et rum til sjov og leg

Hvis børnene larmer mens i har gæster på besøg, eller hvis mor og far bare har brug for en pause mens børnene lejer, så kan det være dejligt at kunne lukke døren ind til et legeværelse. Så har i mulighed for at vide hvad børnene laver, og de må larme, grine og hygge sig ligeså tosset som de vil. Med et værelse kun til det, ved i at der ikke er noget de kan ødelægge, og i kan høre hvis de åbner døren for at bevæge sig ud og lave ballade.

Prioritering

Vejen til den overskuelige hverdag handler i høj grad også om prioritering. Hvis I har hovedet fyldt, så prioriter at få børnene passet i en weekend. Hvis I savner de små, så prioriter en familietur, eller en dag derhjemme, hvor I kan bruge en masse tid sammen. Nogle gange bliver man også nødt til at prioriterer arbejde og pligter. Prioriter lidt ad gangen, så i har tid til at nå og nyde det hele.