Lad legen begynde!

Børns kreativitet starter i legen. Det er derfor vigtigt at lade børn lege og ikke mindst skabe de rigtige rammer for, at barnet kan lege godt. Det vil nemlig have stor betydning, når barnet bliver ældre.

Når man skal skabe de korrekte rammer for sund og god leg, er et godt sted at starte legetøjet. Ser man på daginstallationerne har de masser af legetøj. En mindre bestand i jeres hjem kan naturligvis også gøre det, men det kan være fint at trække idéer fra børnehaven.

Få sanserne i spil

For børns udvikling er det faktisk ret vigtigt at få aktiveret deres sanser – de skal jo opdage, at de har dem! De sanser, der udfordres mest i legetøjsverden, er følesansen og lyttesansen. Der findes så meget legetøj derude, som eksempelvis larmer – for nogle er det også en vaskeægte hadegave til forældrene.

Køb noget alderssvarende

Når børn er i vokseværk, vokser de ikke kun ud af deres tøj, de vokser i den grad også fra deres legetøj. At bruge det samme legetøj igen og igen skaber ingen ny kreativitet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dit barn løbende oplever nyt legetøj.

Der er forskellige måder at sørge for, at dit barn oplever nyt legetøj. Du kan naturligvis købe nyt legetøj, og på den måde kan du sikre, at dit barn har et Stort udvalg af kreativt legetøj. På den måde kan dit barn være helt opdateret på det nyeste, sejeste og sjoveste legetøj. Der opdages hele tiden nye teknikker til, hvordan man kan udfordre børn og deres sanser. De nye opdagelser implementeres naturligvis i det nye legetøj.

Hvis det er muligt, kan du også tage imod aflagt legetøj eller lade dit barns aflagte legetøj gå i arv til andre børn, der selv er lidt yngre end dit barn. På den måde passer vi også på den verden, dit barn skal vokse op i.

Opmærksomhed på materialevalg

Børn oplever tit verden igennem munden. Det er derfor virkelig vigtigt, at du er opmærksom på, at det legetøj, du køber, er lavet af et godt materiale. Der er en lang række regler og normer om, hvad legetøj ikke må indeholde, fordi det er skadeligt for børnene. Du skal derfor gå en stor bue udenom PVC, formamid, ftalater og parabener, da det kan være skadeligt for barnet. De fleste legetøjs- og børneforretninger har dog selv fuld opmærksomhed på netop det.