Ohøj! Det er tid til bad

Vuggestuen er lukket. Det er dejligt mørkt udenfor. Den lille er træt, men ikke så træt at der er ballade endnu. Gangen er støvsuget og pæn, men idet du tager flyverdragten af den lille, ser du at halvdelen af eftermiddagsmaden er endt på trøjen og den anden halvdel i folderne under hagen og mens det drysser ned på det rene gulv, står det klart at det er tid til et langt og rensende bad.

Ikke plaske!

Om du har en balje, et kar eller en håndvask til rådighed er det en stor omgang at få vasket en baby, for de sprøjter og hviner og enten hader eller elsker at blive overdænget med vand og begge dele leder til en sø på gulvet og våde strømper. Babyshampoo, bløde klude, badelegetøj til de mindste, et håndklæde til bagefter og en engels tålmodighed skal der til når det er vaskedag. Hvis det er lykkedes dig at få den lille ned i karret kan du måske være så heldig at distrahere baby med en postkasserød plastikbåd eller en blød gummiand der kan tygges så grundigt i, at baby slet ikke opdager at håret bliver vasket. Hvis bad skal opfattes som noget der kan ses frem til, er sjovt legetøj det helt rigtige valg, men pas på med vandpistolerne; det kan komme til at gå slemt ud over dit tøj, hvis baby får for gode idéer.

Oplevelsen der sætter ramme om fremtiden

Gode førstehåndsindtryk er essentielle og det gælder også for babys møde med det element man lægger mest mærke til i hverdagen: nemlig vand. En tryg og sjov oplevelse gør alle fremtidige oplevelser lige så behagelige som den første og mindet om at lege havfrue eller sømand i badekarret er noget man husker, selv ind i voksenlivet.

Mens bølgerne fører plastikbåden i havn, kan du føre baby i seng.

Drøm sødt.